tiistai 20. kesäkuuta 2023

Let's Play -leirin tunnelmia

Leirit on nyt leireilty ja pahimmat univelat keritty nukkumaan pois. Tässä postauksessa pääsee kuitenkin onneksi vielä fiilistelemään tunnelmia leiriltä. 


                                                                    Keskiviikko

Leiri alkoi bussimatkalla Nuuksioon. Matka oli pitkä ja hikinen mutta hyvin selvittiin. Matkalta löytyi myös afrikan tähti sekä ruokaa. 

Leiripaikalle päästyämme aloimme heti kasaamaan telttoja. Ja kun ne oli kasattu, päästiin uimaan. Vesi oli lämmintä, siinä kelpasi polskia. 

Uimisen jälkeen oli vielä avajaiset. Avajaisissa pääsimme kisaamaan toisia joukkueita vastaan legomastersissa ja sketsihahmokisassa. Sketsihahmoissa nähtiin muun muassa tyyppi joka ei tiennyt edes omaa nimeään sekä niin stressaantunut ja muistivaivainen tyyppi, että unohti missä oli. Legomastersissa ryhmillä syntyi muun muassa unelmien leiripaikka ja Karpan kolo. Susannalla ja Hildalla oli aikamoinen järjestely kun kisan jälkeen piti saada kaikki Dublot takaisin oikeille omistajilleen. 

Ekana päivänä oli ruuaksi tortilloja ja iltapalalla super hyvää hedelmärahkaa. Se maistui ihan täytekakulta ja monen mielestä oli parasta, mitä on ikinä syönyt. 

Illan pimentyessä käytiin nukkumaan ja kuunneltiin iltasatuja kauppaan menevistä madoista ja taikapölyn kadottaneista perhosista. Vähän jäi jännittämään, miten tarinat jatkuisivat. 








                                                                        Torstai

Torstain ensimmäinen ohjelma oli  "Kalmojuuren metsästys". Siinä piti etsiä erilaisten kasvien kasvupaikkoja ja raportoida niistä parantajalle. Mitä enemmän kasveja löysi ja mitä vaikeampi niitä oli löytää, sitä enemmän niiden kasvupaikkatiedoista sai rahaa. Rahoilla pystyi ostamaan muun muassa lajintunnistuskirjoja tunnistamista helpottamaan tai ongen jolla pystyi tutustumaan myös kalojen elämään. Loppujen lopuksi ei kalmojuurta taidettu löytää mutta sitäkin enemmän kaikkea muuta. 

Päivän toisena ohjelmana torstaina oli vesiohjelma. Leikimme hirvenmetsästystä pesusienillä ja vesipyssyillä, testasimme miten vettä pystyy kuljettamaan erilaisilla esineillä, pelasimme lipunryöstöä sekä kävimme tietenkin uimassa ja saunassa. 

Päivälliseksi torstaina oli pitsaa!!! Ei olla kyllä ikinä syöty yhtä hyvää metsässä alusta asti itse tehtyä pitsaa kuin tällä leirillä. Nam. Vieläkin herahtaa vesi kielelle, kun muistelee sitä. 

Illalla kävimme melomassa. Kaikki pääsi melomaan eikä yksikään kanootti edes kaatunut. Hildaa kyllä vähän jännitti sudarikanootin kyydissä kun sudarit halusivat lähteä merirosvoilemaan ja suunnittelivat kanootin kaatamista.  


Perjantai

Perjantaina ohjelmassa oli aamulla leirimerkkien askartelu. Niistä ei nyt valitettavasti tullut kuvia mutta hienoja olivat. Leirimerkkien jälkeen vähän suunnistettiin ja koitettiin kulkea rastien välejä niin etteivät johtajat näkisi. Tässä onnistuttiin aika hyvin ja johtajat pystyivät seuraamaan lasten etenemistä vain puskien heilumisesta. 

Lounaan jälkeen ohjelmassa oli live Monopolia, jossa piti keksiä keksintöjä ja myydä niitä herra monopolille ja saaduilla rahoilla rakentaa mahdollisimman hieno partiomaja monopoliruutuun. Keksintöjä syntyi jos jonkinmoista, ehkäpä ne olisi jopa syytä patentoida. 



Perjantaina samoajat ja tarpojat eivät olleet leirissä vaan omalla seikkailullaan. Samoajat olivat lähteneet reissun päälle jo torstaina eikä mukana ollut majoitetta laisinkaan. Onneksi mukana oli kuitenkin partiolaisten käsikirja ja hätämajoite saatiin tehtyä. Perjantaina samoajat ylittivät vesistön rinkkojen kanssa itse tehdyillä rinkkalautoilla. Osa tavaroista vähän kastui mutta onneksi kesä kuivaa. 

Perjantaina illalla meillä oli leirikaste. Leirikasteessa seikkailtiin vähän jännässä dinosaurusten maassa, maisteltiin dinosauruksen sylkeä, etsittiin dinosauruksen munaa ja tunnusteltiin dinosauruksen pesää. Leirikasteeseen osallistuvat perinteisesti kaikki, jotka eivät ole aiemmin leirillä olleet ja sen jälkeen heistäkin tulee ihan oikeita leiriläisiä. Tällä kertaa myös uudet samoajat saivat johtajakasteen, heitä jännitti ehkä vielä enemmän kuin muita leiriläisiä, jotka varsinaisen kasteen saivat. Kaikki suorittivat leirikasteen kunnialla ja lopuksi päästiin uimaan ja saunaan. 








Lauantai
Lauantai alkoi präisiksellä eli maastokisalla. Siinä piti taistella plasmapyssyillä puolustautuvia avaruus-monstereita vastaan ja kerätä Karpaplanin aarre. Leiriläiset voittivat avaruus-monsterit ja Karpaplan saatiin haltuun. 

Seuraavaksi vuorossa oli Haluatko leirinjohtajaksi -kilpailu. Kilpailu oli tasaväkinen mutta ratkesi onneksi lopulta. Voittajat saivat huikean herkkupalkinnon sekä kiilauskortit joilla saa etuilla ruokajonossa. 

Lounaan jälkeen pelasimme live Cluedoa, jossa piti selvittää, kuka on varastanut Aissan nallen, millä välineellä se on tehty ja missä nalle on nyt. Kaikkien arvoitusten ratkaisemisen jälkeen meille selvisi että syyllinen oli roskakuski, välineenä oli käytetty puurolautasta ja nalle löytyi lopulta saunasta. Loppu hyvin kaikki hyvin. 

Illalla meillä oli vielä leirin päättäjäiset. Päättäjäisten aluksi oli markkinat. Markkinoilla oli erilaisia ohjelmapisteitä, joihin pääsi jos oli varaa ja lisää rahaa pystyi hankkimaan tekemällä työtä tai osallistumalla vaikkapa onnenpyörään. Hupipisteitä oli muunmuassa tarkkuusammunta vesipyssyillä, miekkailu, ennustus, peliluola ja onginta. Markkinoiden suosituin piste oli ehdottomasti halkojen siirto puuvajaan ja homma tuli hoidetuksi jopa etuajassa. Liekö hyvillä tienesteillä osuutta halkopisteen suosioon, ken tietää. 


Päättäjäisissä pelasimme myös suurmestaria, joka käski meitä esimerkiksi hankkimaan viikset ja piilottamaan vauvojen kylpyammeet keskelle hiekkakenttää. Onnistuimme tehtävissä ja suurmestari oli tyytyväinen. 






                                                                        Sunnuntai
Sunnuntaina aloitimme aamun telttojen purulla ja omien tavaroiden pakkaamisella. Oli vähän haikeat tunnelmat lähteä kotiin mutta onneksi esimerkiksi äärimmäisten sotkeutuneiden onkien selvittely rentoutti mukavasti. 

Puoliltapäivin oli vuorossa kaikille avoin päiväretki. Meloimme viereiselle rannalle, kävimme uimassa ja kiipesimme kallion päällä olevalle kodalle grillailemaan makkaraa ja syömään eväitä.





 

Lipunlaskussa kävi ilmi myös kaikkien aikojen ihme: koko leiriltä ei löytyny yhtään löytötavaraa. Kaikki oli tallessa eikä yhtään tunnistamatonta sukkaa tai muuta mystistä oliota missään. Johtajat epäilivät, olisiko näin käynyt koskaan Karpan historiassa. Kiitos vanhemmille hyvästä tavaroiden nimikoinnista <3



Oli kivaa, milloin uudestaan?

Ps. Pahoittelut postauksen muotoilusta ja kuvien asettelusta, me johtajat ollaan hyviä mettässä lasten kanssa mutta ei aina niin kovin hyviä näissä visuaalisissa tietotekniikkajutuissa :D